Skoči na glavno vsebino

Alkohol? Ne, hvala. To bi bil edini pravilen odgovor, ko bi nekdo pil , preden bi sedel za volan. Ampak mnogi vendar naredijo ravno nasprotno. Posledica tega pa so prometne nesreče, ki so na žalost tudi vzrok za smrt. Ampak zakaj bi tvegali življenje, če pa lahko kozarec alkohola zavrnemo? Slaba stvar prekomernega uživanja alkoholnih pijač pa so lahko tudi  posledica nemogočih  razmer v družini; nasilja, zlorabe, prepirov,… slabo zdravje, počasnejši refleksi  in še bi lahko naštevala.

Da bi že mladi razmišljali v smer, kako preprečiti take stvari, so na Karitasu organizirali natečaj za osnovne in srednješolce pod naslovom “Za odgovoren odnos do alkohola”. Že lani sem se tega natečaja udeležila in bila nagrajena za pesem, letos pa sem napisala zgodbo Resnica ali izziv. Prav gotovo je izziv alkoholu reči ne, resnica pa je, da se tudi brez tega lahko zabavamo. Komisija je prejela 143 prispevkov, jaz pa sem bila uvrščena med najboljših šest.

Na mladih svet stoji, pravijo in zato je tako pomembno, da pišemo in svoja razmišljanja delimo  z  drugimi. Morda bo to komu spremenilo pogled na nekatere stvari. Sicer ne čez noč, pa vendar…z majhnimi koraki se prav tako pride do cilja.

                                                                                                                                       Tjaša Zajc, 2. Cb

 

 

Slovenska karitas je v povezavi s preventivno akcijo 40 dni brez alkohola v sodelovanju z Javno agencijo za varnost prometa in Zavoda Med.Over.Net pripravila že tretje leto nagradni literarni natečaj za osnovnošolce zadnje triade ter dijake srednjih šol. Natečaj je potekal od 6. marca in se je zaključil 27. aprila 2019.Prejeli so 143 izdelkov, ki jih je pregledala on ocenila strokovna komisija. Na natečaju je sodelovala tudi naša dijakinja Tjaša Zajc, katere literarno delo se je uvrstilo med prvih šest, za kar ji iskreno čestitamo!

Več o rezultatih si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Mladi nagrajeni za odgovoren pogled do alkohola

Rezultati nagradnega natečaja »Za odgovoren odnos do alkohola«

 

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost