Krožki

V šolskem letu 2019/20 so dijakom na voljno spodnji krožki. Za več informacij se dijaki obrnejo na posamezne mentorje.

 


ŠTUDIJSKO RISANJE

je krožek, pri katerem dijaki drugih, tretjih in četrtih letnikov aranžerskega tehnika rišejo (študirajo) človeka (klasično moško figuro v kontrapostu in stilizirano moško figuro), spoznavajo anatomijo človeka, ki določa smeri, gibanje in proporce (razmerja). Z viziranjem in merjenjem kotov dijaki najprej začrtajo osnovne proporce človekovega telesa in smeri v katere je telo nagnjeno, kakor tudi smeri rok in nog. Kasneje rišejo oblečeno figuro, saj  lahko že draperija določa volumen telesa. Temu sledi risanje portreta in kasneje slikanje v akvarel tehniki. Dijaki spoznajo pravila risanja in slikanja tihožitij in uličnega skiciranja. Vabljeni v atelje ob sredah, od 14.30 do 17.00.

Mentor: Rock Finale


LIKOVNA TERAPIJA

Likovna terapija je dejavnost, v kateri dijaki spoznavajo sami sebe preko risanja. Ob spontanem in otroškem risanju se izražamo na oseben način, noben način risanja ni ne pravilen ne napačen. Pogovarjamo se o življenjskih izkušnjah in včasih smo tudi samo tiho ob poslušanju glasbe in se sproščamo v  meditaciji, drugič spet hodimo po učilnici in se igramo razne igre, odvisno od števila udeležencev. Za vsakogar se najde nekaj, še posebej za tiste, 
 ki bi radi bolje spoznali samega sebe in okrepili svojo samopodobo. Toplo vabljeni ob petkih med 14.00 in 15.30 v učilnico 204.

Mentorica: Katarina Kovač


KROŽEK ŠPANSKEGA JEZIKA

Namen KROŽKA JE spoznavanje osnov jezika, začetne slovnice, osnovnega besedišča, izgovorjave in kulture ter civilizacije špansko govorečih držav, ob humanističnem pristopu z močno vzgojno komponento, kjer si dijaki širijo obzorje in spoznavajo medkulturnost. Krožek bo ob četrtkih 8. šolsko uro.

Mentorica: Sonja Gale 


FITNES

Vsak torek se lahko 8. šolsko uro  udeležite rekreacije v šolskem fitnesu.

Mentorica: Leda Čebulj 


ZGODOVINSKI KROŽEK

Zgodovinski krožek bomo izvajali  v učilnici 210 in na različnih lokacijah v Ljubljani (spomeniki…). Diskutirali bomo o naslednjih temah:

  • zgodovina Ljubljane,
  • Ljubljanski grad,
  • zgodovina izdelave papirja,
  • Valentin Vodnik in njegov čas,
  • Ivan Cankar in Slovenci pred prvo svetovno vojno,
  • kako smo izgubili Koroško,
  • katerakoli tema na pobudo dijakov.

Dijaki udeleženci izpolnijo učni list na osnovi posamezne teme, ki jo bomo obravnavali dve do štiri šolske ure. Termine krožka bomo določali glede na sprotne  dogovore z dijaki, najkasneje do konca marca 2020.

Mentorica: Vida Svoljšak Rojko


ČEBELARSKI KROŽEK

Mentorica: Maja Fabjan

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 2)