Skoči na glavno vsebino

Srednja trgovska in aranžerska šola Ljubljana
Poljanska cesta 28 a
1000 Ljubljana

Tajništvo: +386 (0)1 300 68 40
E-naslov: info@stas-ljubljana.si

Transakcijski račun: 01100 603 069 9456
Davčna številka: 957 40 791
Zavezanec za DDV: NE
Matična številka: 5086647000

 

Vizija in poslanstvo

Področji našega dela oziroma delovanja sta izobraževanje mladine in izobraževanje odraslih.

Mladina in odrasli, ki se izobražujejo pri nas, pridobijo formalno izobrazbo na področju srednje poklicnega in srednje strokovnega izobraževanja, na področju izobraževanja odraslih pa se ukvarjamo tudi z neformalnimi oblikami izobraževanja.

Izobražujemo v izobraževalnih programih za pridobitev poklicne izobrazbe Prodajalec, Ekonomski tehnik, Aranžerski tehnik in Pomočnik v biotehniki in oskrbi, izobraževanje se zaključi z zaključnim izpitom oziroma poklicno maturo.

Sestavine izobraževalnih programov so splošno izobraževalni, strokovno teoretični predmeti in praktično izobraževanje. V procesu izobraževanja skušamo povezovati teorijo s prakso.

Teoretični del pouka se izvaja v šoli, praktični del pa pri uporabnikih – prodajalne, banke, druga podjetja …

 

Na naši šoli skušamo poleg znanja, predpisanega v programih, dijakom privzgojiti tudi pozitiven odnos do dela. Naučiti jih želimo vztrajnosti na poti do zastavljenih ciljev. Pri tem v izobraževalnem procesu poudarjamo pomen ustvarjalnosti, samostojnosti, solidarnosti, strpnosti in spoštovanje različnosti. Menimo, da je slednje temelj, na katerem temelji razvoj naše šole in družbe nasploh. To je naše poslanstvo, ki ga opravljamo z vso odgovornostjo in resnostjo.

Vizija naše šole je postati prepoznavni po zanimivih, uporabnih in zaposljivih programih, dobrih rezultatih s pomočjo izkušenih, strokovnih in prijaznih strokovnih delavcev. Na naši šoli je pomemben prav vsakdo – učitelji in ostali zaposleni, ki se dnevno trudimo za pozitivne in dobre medčloveške odnose in smo zgled mladini, ki potrebuje prave, pozitivne vrednote.

Srednja trgovska šola Ljubljana

(Skupno 5.719 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost