Skoči na glavno vsebino

Spoštovani sodelavci, starši in skrbniki ter dijaki, 

s ponedeljkom, 31. 1. 2022, začenjamo ponovno s poukom v šoli po urniku. V času 10 dni izobraževanja na daljavo so se spremenili pogoji odrejanja karanten in izjem, zato vam priloženo pošiljam okrožnico in posodobljena navodila s strani NIJZ ter ostale priloge. Lepo vas prosim, da jih temeljito preberete in upoštevate. 

Na kratko pa povzemam bistveno:

 • v šoli velja pogoj PCT;
 • samotestiranje dijakov in zaposlenih se izvaja praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih (vodi se evidenca enako kot do sedaj);
 • dijaki prevzamejo testerje brezplačno v lekarni (pripada jim 20 kosov na mesec), za zaposlene poskrbi šola;
 • v primeru visoko rizičnega stika z okuženo osebo v oddelku, je potrebno samotestiranje dijakov – sošolcev naslednjih 7 dni vsak dan (dijaki vodijo evidenco)
 • predlagam, da se učitelji in drugi strokovni sodelavci, ki so bili v navedenem oddelku, prav tako samotestirajo naslednjih 7 dni in uporabljajo maske FFP2, ki jih prejmejo v šoli;
 • v kolikor je dijak pozitiven na okužbo, gre domov. Učitelji in dijaki, ki so izjeme ( 3x cepljen, 2x cepljen plus prebolevnik  in oseba,  je prebolela COVID-19, kar dokazuje z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR, ki je starejši od desetih dni in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni)   SE NE TESTIRAJO SEDEM DNI ZAPORED IN NE NOSIJO MASKE FFP2.
 • ostali niso izjeme in se morajo testirati naslednjih 7 dni na delovnem mestu ter uporabljati zaščitno masko tipa FFP2. Glede samotestiranja vodijo dnevno evidenco in mi jo oddajo po 7 dneh. 
 • pojasnilo glede veljavnosti pogoja P (prebolevnost). Kot izjema od karantene je prebolevnost veljavna 45 dni. V tem primeru se ne bo potrebno dnevno samotestirati ob stiku z okuženo osebo. Kot eden od pogojev PCT pa prebolevnost velja 6 mesecev, oziroma do takrat kot piše na potrdilu (pripenjam okrožnico);
 • pripenjam posodobljen protokol samotestiranja, ki velja za učence in dijake. Opozarjam na razdelek IV/6 alineja. Po pozitivnem testu na samotestiranju v šoli (ali doma) starši obvestite osebnega zdravnika, da dijaka napoti na PCR testiranje. O izvidu PCR testa prosim, da poleg razrednika obvestite tudi mene, saj moram spremljati okužbe in v primeru 30% obolelih dijakov v oddelku, poslati vse dijake oddelka v karanteno in začeti s poukom na daljavo za ta oddelek.
 • pripenjam posodobljena navodila NIJZ in objavljena odloka:

https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2022-01-0101

https://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?sop=2022-01-0102

 • pripenjam še pojasnila glede potrdil o testiranju, ki jih dijaki ali zaposleni prinašajo od zunanjih izvajalcev.

Zahvaljujem se vam za pomoč pri skrbi za zdravje vseh in upoštevanju priporočil in navodil. Želim vam vse dobro in obilo zdravja ter optimističnega razmišljanja. Želim nam, da uspešno nadaljujemo pouk v šoli, zato vas lepo prosim, da se samotestirate že v nedeljo zvečer doma. 

Za dodatna pojasnila sem vam na voljo.

Elizabeta Hernaus Berlec, ravnateljica STrŠ Ljubljana

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost