Skoči na glavno vsebino

V okviru nacionalne kampanje promocije poklicev, ki poteka v okviru projekta “Promocija poklicnega izobraževanja”, si Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prizadeva za razbijanje mitov in spreminjanje percepcije dojemanja privlačnosti in konkurenčnosti poklicnega izobraževanja v srednjih šolah s platformo “Poklici za jutri”. Z njo komunicirajo zgodbe mladih, ki so se odločili za poklicno pot izobrazbe, ter se zavzemajo za promocijo in problematiziranje stigmatizacije poklicnega izobraževanja, ki bo na trgu dela v prihodnjih letih po napovedih med bolj iskanimi kadri pri zaposlovalcih.

Za promocijo nacionalne kampanje s podpisom “Od upornika do vzornika” predstavljajo mlade, ki so prihodnost vzeli v svoje roke in živijo svojo strast. Gre za mlade, ki so se po zaključenem srednješolskem poklicnem šolanju zaposlili na svojem področju in tam nizajo uspehe na tekmovanjih ter v svojem delu neznansko uživajo. Na njihovi poti jih je družba videla kot upornike, po drugi strani pa jih je poklicno usmerjena pot vodila do uspeha in vzornika v očeh sovrstnikov.

Praktičnih znanj, ki jih pridobijo med šolanjem, mladim nihče ne more vzeti, poleg tega pa so že danes na trgu dela iskani predvsem kadri s poklicno izobrazbo. Kar nekaj izmed njih je takih, ki veljajo za deficitarne in bodo v naslednjih letih še bolj iskani. Nikakor pa ni res, da se možnosti izobraževanja po končani srednji poklicni šoli končajo. Opravljena poklicna matura omogoča vpis na višjo ali visoko strokovno šolo, z dodatnim predmetom na maturi pa tudi na marsikateri univerzitetni študij. (VIR 16. 10. 2018)

Eden izmed prvih poklicev, ki so ga predstavili, je poklic aranžerja, za katerega izobražujemo tudi na naši šoli. Na spodnjih povezavah si lahko ogledate dva članka o predstavitvi poklica, glavna akterka video posnetkov pa je Katarina Smuk, naša nekdanja dijakinja.

Zaradi njih vstopimo v trgovino

Katarina v tem, kar počne, neskončno uživa

 

 

(Skupno 392 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost