Skoči na glavno vsebino

Spoštovani dijaki, cenjeni starši in skrbniki,

obveščam vas, da je Vlada RS na podlagi ocen in predlogov Ministrstva za zdravje sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, v katerega sta vključena tudi šolstvo in varstvo otrok. Na podlagi le tega je predvideno, da se na področju srednjega šolstva, ob upoštevanju strogih zdravstvenih ukrepov, 18. 5. 2020 vrnejo v šolske klopi dijaki zaključnih letnikov.

Obdobje ponovnega vstopa v šolo do zaključka pouka je namenjeno popravljanju, izboljševanju in zaključevanju ocen ter pripravi na zaključni izpit in poklicno maturo.

Poleg dijakov zaključnih letnikov se bodo v šolo, po presoji vodstva ter strokovnega in učiteljskega kolektiva šole lahko vrnili tudi dijaki nižjih letnikov, ki se izobražujejo na domu in pri tem nimajo dovolj ustrezne in kakovostne tehnične opreme, ali pa potrebujejo dodatno učno pomoč pri utrjevanju snovi in zaključevanju šolskega leta. S temi dijaki bodo stopili v stik razredniki, jim posredovali točna navodila in protokol.

Vsi ostali dijaki se bodo do konca pouka tega šolskega leta še naprej izobraževali na daljavo v skladu z navodili in sklepom ministrice.

Prilagam zelo podrobna higienska priporočila NIJZ v času epidemije COVID-19 glede prihoda in odhoda v oz. iz šole, glede organizacije dela v šoli, z izjavami, ki jih morajo dijaki prinesti v šolo (prilogi 3 in 4 v priporočilih):

 

Brez potrebne izpolnjene in podpisane izjave vstop v šolo ne bo mogoč.
Poseben poudarek je glede zdravstvenih omejitev: Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za dijake za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 1 v priporočilih). V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v šolo. Starši naj se posvetujejo z izbranim osebnim zdravnikom – specialistom pediatrije oz. izbranim osebnim zdravnikom – specialistom splošne oz. družinske medicine.

Lepo vas prosim, da si vse priloge temeljito preberete, saj bi si želeli izogniti neprijetnostim, ki bi zaradi nevednosti nastale.

Vse okrožnice z navodili in priporočili strokovne javnosti bomo redno objavljali na naši spletni strani in vas vabim k sprotnemu sledenju. V prihodnjem tednu pričakujemo še dodatna navodila in smernice.

Želim vam vse dobro, srečno.

Elizabeta Hernaus Berlec, ravnateljica STrŠ Ljubljana

 

Okrožnica v zvezi s sproščanjem omejitvenih ukrepov in postopnim odpiranjem srednjih in višjih strokovnih šol ter organizacij za izobraževanje odraslih s podrobnimi

Higienska priporočila za srednje šole in dijaške domove za čas Covid 19 s prilogami 7. 5. 2020

 

 

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost