Skoči na glavno vsebino

kskurzija v Gradec

Dijaki 1. in 2. Da programa PTI ekonomski tehnik smo se 30. 11. 2017 udeležili  strokovne ekskurzije v avstrijski Gradec. Zbrali smo se pred šolo. Pot nas je peljala proti Mariboru in mejnemu prehodu Šentilj. V Gradcu smo si ogledali trgovski center Siersberg. Imeli smo 2 uri prostega časa za nakupovanje in raziskovanje trgovin. Za dijake je bila najbolj zanimiva trgovina Primark, kjer prodajajo oblačila, obutev, nakit, šolske potrebščine in ličila. Trgovina je cenovno ugodna in ponuja prav posebno doživetje. Po ogledu trgovin smo se odpravili proti mestnemu središču Gradca, kjer smo si ogledali  božični sejem.  Na stojnicah so prodajali veliko ročno unikatnih izdelkov  (pokrivala, svečke, okraski, nakit …).   Gradec je evropska prestolnica kulture, v okviru katere sta nastali Murinesel (otok na Muri) in Kunsthaus (hiša umetnosti ). Skozi Gradec  teče reka Mura, ki ločuje center mesta od novejšega dela. Imeli smo tudi ogled grada Schlossberg, ki se ga vidi že od daleč naokoli, kjer se je tudi zaključil naš izlet. Domov smo se vračali v večernih urah.

 

Katja Zupančič, 1. Da

Ekskurzija v Celovec

Dijaki zaključnih letnikov smo se ob 7.30 zbrali pred šolo in se z avtobusom odpeljali skozi karavanški tunel in dalje mimo Vrbskega jezera do cerkve Gospe Svete na Gosposvetskem polju. Pred cerkvijo je prof. Svoljšak povedala, da je to prva cerkev, ki so jo zgradili na slovenskem ozemlju. Ogledali smo si grob prvega irskega misijonarja sv. Modesta, ki je širil krščanstvo po Karantaniji, in zlati oltar.

Odpeljali smo se do Vojvodskega prestola na Gosposvetskem polju. Prof. Svoljšak je povedala, da je bil pomemben pri ustoličevanju karantanskih knezov.

Nato smo se odpeljali v IKEO, kjer smo si ogledali njeno notranjost in ponudbo, ki je cenovno zelo ugodna.

Sledila je pot do Celovca. Prof. Svoljšak nas je odpeljala do glavnega trga z znamenitim zmajem, kjer smo si ogledali božični sejem.

Ekskurzija mi je bila všeč, saj grem rada na izlete. Profesorici smo predlagali, da bi naslednje leto organizirala dvodneven izlet do Sarajeva.

Jasmina Handanović, 1. Da

    

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost