Skoči na glavno vsebino

Naša šola je v soboto, 8. 9. 2018, sodelovala s svojo stojnico na 17. EKO-tržnici v Ljubljani.  Na ta dan se na osrednji ljubljanski tržnici zberejo vrtci, šole, ekološke kmetije, podjetja – vsi, ki jih zanima EKO.

 

Našo stojnico je vodila učiteljica  Maja Fabjan, ki je mentorica čebelarskega krožka in šolskega vrta. Letos so se dijaki aranžerskega programa prvič preizkusili v prodaji polstenih izdelkov, čajev in keramičnih izdelkov. Na dogodku je bilo veliko obiskovalcev, prav tako tudi pred našo stojnico.

 

EKO-praznik je imel široko paleto udeležencev in dogajanja, npr. delavnice za pripravo cmokov (g. Knedel), za pripravo čokoladnega namaz za bistre glav’ce, za pravilno kuhanje testenin, za pripravo rastlinskih paštet, tiramisuja in še in še. Seveda je bila najbolj zanimiva šola aromaterapije, ki je pokazala izdelavo naravnega parfuma. Za igralce na srečo pa je bila organizirana nagradna igra, za katero je dve darili – kozarček šolskega medu in kozarček čaja, prispevala tudi naša šola.

 

Misliva, da je bil EKO-praznik res praznično obarvan z vrsto nasmejanih obrazov, da je bilo obiskovalcev ogromno, da je bilo največ otroških glasov in da se vse bolj zavedamo pomena in vrednosti zdravega (EKO) življenja.

dijakinji 2. Ca

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost