Skoči na glavno vsebino

Za četrtek, 8. 6. 2017, je bil načrtovan nagradni izlet z ravnateljico za najboljše dijake naše šole, ki so bili izbrani na predlog razrednikov zaradi njihovega pridnega dela v šoli in sodelovanja v šolskih ali obšolskih dejavnostih. Seznam je obsegal kar 74 imen, izleta pa se je udeležilo 69 dijakov. Poleg ravnateljice jih je spremljalo še pet učiteljic. Naš cilje je bila Italija – mesto Verona in zabaviščni park Gardaland.

Odhod je bil že ob 4. uri zjutraj s postajališča na Roški cesti. Da so izbrani dijaki res najboljši, so pokazali že s pravočasnim prihodom, tako da smo se kar hitro podali na pot. Nekateri so še malo zaspali, drugi pa so mirno klepetali med seboj. Ko smo se približali mestu Verona, se je promet zgostil, tako da je bila sprejeta odločitev, da zamenjamo vrstni red načrtovanih ogledov in smo se kar takoj odpeljali zabaviščni park v Gardaland. Kar takoj smo pričeli ustvarjati spomine in posneli eno veliko skupinsko sliko. Nato smo se sprehodili do vhoda, kjer nam je vodička razdelila vstopnice in zabava se je lahko pričela. Dijaki so se z velikim veseljem kar hitro razpršili po parku novim dogodivščinam nasproti. Seveda tudi spremljevalkam ni ostalo drugega, kot da se pridružijo dijakom in preživijo dan v zabaviščnem parku. Tekom dneva smo se večkrat srečale s posameznimi dijaki, ki so zatrjevali, da se odlično zabavajo. Zato smo jih zaprosile, da svoje mnenje in občutke zapišejo in jih bomo objavili pod prispevkom.

Ob 18. uri se je zabaviščni park zaprl, zato smo se zbrali in nadaljevali pot v mesto Verona -mesto ljubezni, romanc in opernih festivalov. Kljub utrujenosti smo se sprehodili mimo Arene do romantičnega Julijinega balkona, trga Erbe in si vzeli še čas za sladoled. Polni vtisov preživetega dne smo se okoli 21. ure vrnili na avtobusa in se odpeljali domov.

S tradicijo nagradnih izletov bomo nadaljevali tudi v prihodnje.

 

 

Matic Kosmač:
Meni je bil nagradni izlet všeč, to pa zato, ker smo imeli dovolj časa za vse.  Najbolj si bom zapomnil napravo prosti pad, saj mi je najbolj dvignila adrenalin.

Teo Rednjak:
Dne 8. 6. smo se okoli 4. ure zjutraj odpravili smeri Italije. Ko smo prišli v Italijo, smo šli najprej v Gardaland, kjer smo bili od okoli 10. do 18. ure. Zelo smo se zabavali in sprostili, saj smo si to tudi zaslužili.😀Bilo je zelo zanimivo. Preizkusili smo skoraj vse vlakce, razen tistih najhujših ne. Zabaviščni park je zelo velik, tako da si niti nismo mogli pogledati oz. preizkusiti vseh naprav, saj če bi to želeli, bi morali biti tam en teden. Ogledali smo si tudi vlakec strahov, bili pa smo tudi v kinu, kjer smo si ogledali malce grozljiv – srhljiv film, saj smo ga gledali v 4D obliki (3D+ milni mehurčki , tresenje, nagibanje stola…). BILO JE SUPER… ČE BI BILO PO MOJE, BI ŠLI ŠE ENKRAT PO MATURI. Po ogledu zabaviščnega parka Gardaland smo si ogledali še anfiteater v Veroni, ki je bil zgrajen v prvi polovici 1.stoletja. V tem prostoru so uprizarjali resnične gladiatorske igre.

NAŠI RAVNATELJICI PA SE ZAHVALJUJEM, DA NAS JE PELJALA NA TAKŠEN RAZBURLJIV IZLET….     HVALA……

 

Fotografije dijakov:

 

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost