Skoči na glavno vsebino

Knjižnični red

  1. Članstvo, izkaznica, izposoja

Ob vpisu v Srednjo trgovsko in aranžersko šolo Ljubljana postane vsak dijak član naše knjižnice. Člani knjižnice lahko postanejo tudi zaposleni. Članarine ne zaračunavamo.

Izposoja gradiva je možna le z dijaško oz. študentsko izkaznico ali s kakim drugim osebnim dokumentom.

Uporabnikom izposojamo vse gradivo brezplačno. Zamudnine ne zaračunavamo.

Opomine za zamudnike izdelujemo mesečno in jih posredujemo razrednikom. Druge in vse naslednje opomine pošiljamo zamudnikom na njihov domači naslov. Dokler ne vrnejo izposojenega gradiva, si ne morejo na novo izposoditi drugega gradiva.

Knjižnični prostori so namenjeni študiju, učenju in iskanju gradiva in informacij iz katalogov. V knjižnici mora biti mir in tišina, prepovedana je uporaba mobilnih telefonov.

V knjižnične prostore ni dovoljeno prinašati hrane in pijače.

  1. Izposojevalni roki gradiva na dom

Rok za izposojo knjižničnega gradiva je 14 dni.

Knjižnično gradivo, ki si ga uporabniki ne morejo izposoditi na dom:

– referenčno gradivo, ki se uporablja v čitalnici (leksikoni, slovarji, enciklopedije, atlasi …)

– raziskovalne naloge.

Če uporabniki potrebujejo knjižnično gradivo še po izteku roka izposoje, lahko rok izposoje podaljšajo osebno ali po telefonu.

Uporabniki lahko rezervirajo gradivo, ki je prosto. Rezervirano gradivo čaka uporabnike največ 3 dni, potem je na voljo drugim uporabnikom.

Dijaki zaključnih letnikov morajo vrniti izposojeno gradivo do konca pouka, kasneje si ga lahko izposodijo z osebnim dokumentom in ga morajo vrniti najkasneje do 30. junija.

Dijaki, ki potrebujejo gradivo za popravne izpite, si to gradivo lahko izposodijo tudi čez počitnice v dogovoru s knjižničarjem.

(Skupno 355 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost