Skoči na glavno vsebino

Od 3. do 7. aprila 2017 je v Arboretumu Volčji potok potekal LandArt. Izraz LandArt je skoval Robert Smithson in z njim označil umetniško gibanje, kjer je umetniško delo neločljivo povezano s krajino. LandArt se ustvarja v naravi z uporabo naravnih materialov, kot so zemlja, kamen (prodniki, skale, kamni), organska gradiva (hlodi, veje, listje) in voda z vnesenimi materiali, kot so beton, kovina, asfalt ali mineralni pigmenti. To ni umeščanje skulptur v pokrajino, to je nastajanje skulptur po »nareku« krajine z materiali, ki so v pokrajini. (vir: Arboretum Volčji potok)

Letošnja tema ustvarjalnega druženja slovenskih hortikulturnih, cvetličarskih in aranžerskih šol so PTICE. Ptice so  namreč pomemben člen narave in nanje premalokrat pomislimo. Študentje VSŠ hortikultura BC Naklo so v pozdrav ustvarjalcem in obiskovalcem LandArta 2017 postavili štiri metre visoko in šest metrov široko skulpturo ptice ujede. Sicer pa si bodo obiskovalci vse do januarja 2018 lahko ogledali stvaritve iz naravnih materialov izpod rok dijakov Srednje trgovske šole Ljubljana, smer aranžerski tehnik; Srednje šole za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje; Grma Novo mesto – center biotehnike in turizma ter študentov krajinske arhitekture Biotehniške fakultete iz Ljubljane in študentov VSŠ hortikultura BC Naklo. (vir: Arboretum Volčji potok)

Našo šolo so zastopale dijakinje Nika Bavčar, Maja Teyrovsky in Neža Nusdorfer Černe pod mentorstvom Jirija Kočice, kjer so izdelale ogromno ptičje gnezdo.

(Skupno 360 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost