Na Srednji trgovski šoli Ljubljana že več let opozarjamo dijake na pomen varovanja okolja. Dijakom poskušamo preko določenih predmetov in različnih dejavnosti pokazati kaj lahko naredi posameznik v tej smeri. Pomembno se nam zdi, da vsak izmed nas »pridela« čim manj odpadkov. K temu pripomore ponovna uporaba izdelkov in reciklaža. V okviru ekodejavnosti preko celega šolskega leta izvajamo različne aktivnosti: zbiranje zamaškov, zbiranje odpadnega papirja, zbiranje kartuš, sijalk in baterij, …

Z veseljem smo se udeležili tudi letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Vse dejavnosti, ki jih že izvajamo ali smo jih že izvajali, smo v okviru tega tedna samo bolj poudarili in jim dodali nekaj novosti. Ker je naš namen zmanjševanje in preprečevanje nastajanja odpadkov, si nismo postavili količinskih ciljev. Naš cilj je bil, da v različne dejavnosti vključimo vse dijake na šoli. Zaradi karanten to sicer ni šlo. So se pa nam dijaki v karanteni priključili pri dejavnostih po svojih zmožnostih.

Če želite izvedeti več o dogajanju in aktivnostih, si oglejte celotno poročilo o dogajanju v evropskem tednu zmanjševanja odpadkov:

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)