Skoči na glavno vsebino

V sredo, 26. 9. 2018, smo se dijaki drugih letnikov aranžerskega tehnika odpravili na 2-dnevno ekskurzijo v Istro. Zelo smo bili vznemirjeni, saj je bila to naša prva ekskurzija v srednji šoli in smo se na nek način počutili odraslo.

Iz Ljubljane smo se še vsi zaspani odpravili ob 6:30 z 2-nadstropnim avtobusom, ki je bil izredno udoben. Vodička nam je med potjo razlagala o znamenitostih in značilnostih določenih pokrajin v Istri. Prvi dan smo se najprej ustavili v Pulju, kjer smo si ogledali enega od 6 najstarejših amfiteatrov, ki so jih zgradili Rimljani. Nato smo obiskali še Vodnjan in Rovinj. V Vodnjanu smo si v cerkvi sv. Blaža ogledali mumije svetnikov, ki so bile fascinantne, saj so stare že več stoletij, pa še vedno niso razpadle.

Ob koncu dneva smo se vselili v apartmaje, s katerimi smo bili več kot zadovoljni. Po večerji smo odšli plesat v disko in se skupaj s profesoricami, ki so bile potrpežljive in zelo prijazne, zabavali do polnoči. Zjutraj smo imeli zajtrk, nad katerim nismo imeli pripomb, ker je bil zelo okusen, tako kot vsi ostali obroki. Dopoldne smo imeli nekaj ur prostega časa, ki smo ga zapolnili z raznimi dejavnostmi: kopanjem, sončenjem, sprehodi in igranjem odbojke.

Na poti domov smo si ogledali še Poreč in majhno mestece Grožnjan, ki ima bogato zgodovino in je najbolj znano po umetnikih in tartufih.

Ekskurzija je bila poučna in hkrati zabavna, zato jo vsem toplo priporočamo.

 

dijaki 2. Cb

 

(Skupno 515 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost